Koppeling met Google Agenda

De agenda kan gesynchroniseerd worden met Google Agenda.
Hierbij wordt de bedrijfsagenda gesynchroniseerd met het google account, zoals dat is ingevuld bij de bedrijfsinstellingen.
Ga naar: Mijn gegevens - Synchroniseren met Google

Klik op de knop Activeren Agenda. De link https://accounts.google.com wordt opgestart.
Selecteer hier het account waar de bedrijfsagenda aan gekoppeld dient te worden.
Sta vervolgens toe dat Compano Online Software uw agenda('s) beheert. U keert hierna weer terug naar de applicatie.

Onder het kopje Synchroniseren met Google wordt weergegeven:
Integratie met google:
Agenda is geactiveerd met account:  (e-mailadres)

De persoonlijke agenda wordt gesynchroniseerd met het google account, zoals dat is ingevuld bij de gebruiker.
Ga naar: Systeem - Gebruikers - Tab Gebruiker.

Googleaccount: gebruiker@whatever.com
Wachtwoord: wachtwoord

• Indien de user WEL Googleagenda gebruikt, dan altijd Google E-mailadres + Wachtwoord invullen.
  • Indien de user GEEN Googleagenda gebruikt, dan altijd Google Wachtwoord LEEG laten.
  • Indien Google E-mailadres is gevuld, dan wordt dit in Googleagenda gebruikt.
  • Indien Google E-mailadres leeg is, word het standaard email adres van de user gebruikt

Bijzonderheden van Agenda in Compano Online Software

• Toevoegen/Verwijderen van deelnemers aan een afspraak: deze verschijnen pas na enige tijd in GoogleAgenda.
  • Wijzigingen in een afspraak: deze verschijnen pas na enige tijd in GoogleAgenda
  • Alle afspraken in Compas worden als centraal beschouwd: ze verschijnen in Google bedrijfsagenda.
  • Voor relaties die geen user zijn word altijd het mail adres uit de contactgegevens gebruikt.
  • Gebruikers met ingevulde Google E-mailadres + Wachtwoord krijgen automatisch de Centrale agenda met wijzig-rechten in hun eigen agenda te zien.
  • Prive afspraak: Aanmaken door in de afspraak de eigen Agenda (bijv myMail@abc.com) te kiezen. Prive afspraak word NOOIT in COS agenda gezet
  • Centrale afspraak: Aanmaken door in de afspraak als Agenda compasagenda@gmail.com te kiezen. afspraak word altijd in COS agenda gezet.